Prkénko servírovací G21 buk 300 x 200 x 19 mm
Podobné kategorie
Potřebujete poradit s výběrem?
Zeptejte se co vás zajímá468 008 989 (po-pá: 8-17 hod)Napište nám svůj dotaz
Popis produktu
Každý správný kuchař ví, že bez kvalitního servírovacího prkénka se neobejde. I když existují krájecí a servírovací prkénka plastová, skleněná nebo keramická, nejlepším materiálem pro opravdu dobré krájecí prkénko je dřevo.
Dřevěné prkénko – nejlepší volba pro krájení, řezání, porcování i naklepáváníJiž zmíněná skleněná či plastová krájecí a servírovací prkénka se sice snadněji udržují, ale dřevěné prkénko je na řezání a krájení přeci jen nejlepší. Porcování masa nebo krájení zeleniny i tvrdých surovin na dřevěné destičce je šetrnější k nožům, dřevo netupí jejich ostří. Prkénko je praktičtější i při naklepávání masa paličkou.
Na prkénku G21 můžete také stylově servírovat pokrmy přímo z pánve, hrnce či grilu. Servírovací prkénko G21 se hodí pro podávání řízků, uzených žeber či grilovaných steaků. Když speciality na servírovacím prkénku G21 doplníte ještě okurkou a kozími rohy, potěšíte oči i žaludek.
Prkénko z bukového dřeva je sázka na jistotuDřevěná prkénka se vyrábějí z různých druhů dřeva, my jsme při výrobě prkénka G21 použili dřevo bukové pro jeho skvělé vlastnosti. Na rozdíl od dřeva dubového v sobě bukové dřevo nemá hořkost, která by se mohla přenést na potraviny, ani se nedá tak snadno znečistit a zabarvit, jako je tomu například u dřeva jasanového nebo lipového. Bukové prkénko je chuťově neutrální, tvrdé a odolné i správně hutné.
Drážka po obvodu prkénka G21Servírovací a krájecí prkénko G21 má po obvodu praktickou drážku, která zabraňuje stékání šťávy z podávaných jídel nebo krájených surovin. Klín při jídle ani kuchyňskou linku při přípravě si tak nezašpiníte.
Jak pečovat o dřevěná krájecí prkénka
Aby vám dřevěné prkénko vydrželo co nejdéle, nemyjte je v myčce ani nečistěte saponáty. Při správné péči budete mít dřevěné prkénko v perfektním stavu i bez použití chemie. Stačí, když prkénko po každém použití opláchnete a necháte oschnout, krájecí desku můžete také vyčistit citronovou šťávou nebo octem. Dobré je dřevěné prkénko čas od času naolejovat rostlinným nebo minerálním olejem, aby dřevo nepřesychalo.
TIP: Před krájením krvavého masa můžete dřevěné prkénko namočit. Krev a šťáva z masa se nebudou do dřeva tak snadno vsakovat.
Hlavní přednosti- Kvalitní dřevěné servírovací prkénko
- Praktická drážka zabraňuje stékání šťávy z podávaných pokrmů
- Chuťově neutrální bukové dřevo
- Přírodní materiál šetrný k ostřím nožů
- Vyrobeno v České republice
- Materiál: bukové dřevo
- Rozměry (Š x V x H): 300 x 200 x 19 mm
- Hmotnost: 0,75 kg